VORTAL BHP
Aktualnie jest 860 Linki i 253 kategori(e) w naszej bazie
WARTE ODWIEDZENIA
 Co nowego Pierwsza 10 Zarekomenduj nas Nowe konto "" Zaloguj 19 marca 2024
KONTAKT Z NAMI

Robert Łabuzek
+48501700846
 
Masz problem z BHP
szukasz odpowiedzi ?
Szybko i gratisowo otrzymasz poradę
zadzwoń lub napisz na maila.

Na stronie przebywa obecnie....

Obecnie jest 34 gości i 0 użytkowników online.

Możesz zalogować się lub zarejestrować nowe konto.

Menu główne


Google

Przeszukuj WWW
Szukaj z www.bhpekspert.pl

Kategoria: HACCP

Teksty opublikowane w tej kategorii.
Autor : kierowcy _DNIA 04-02-2004 - 09:07 | 7931 raz(y) oglądano.
HACCP : Wdrażanie systemu HACCP
NOWE PRZEPISY System HACCP sprzyja udoskonaleniu przepływu informacji, ogranicza stosowanie nieprawidłowych praktyk w zakładzie, zmniejsza liczbę reklamacji i obniża koszty złej jakości. Wszystko to poprawia wizerunek firmy i sprzyja podniesieniu konkurencyjności na rynku. Zakład, który posiada HACCP, jest lepiej postrzegany np. przez swoich odbiorców, którzy upewniają się w ten sposób, że dany producent dba o zachowanie odpowiednich standardów jakościowych.




Autor : kierowcy _DNIA 30-01-2004 - 11:47 | 6751 raz(y) oglądano.
HACCP : HACCP.UE. Twoja firma po 1 maja br.
HACCP Nowe standardy dla żywności


1 maja 2004 r. większość firm działających na polskim rynku będzie musiała się dostosować do nowych unijnych regulacji. Dla zakładów mięsnych, mleczarni, producentów żywności, restauracji, a nawet straganów, przewidziano zupełnie nowe, często bardzo wysokie, wymagania, które będą one musiały spełnić, aby móc dalej funkcjonować. „GP” rozpoczyna cykl publikacji, w których będziemy informować, jakie zmiany czekają poszczególne branże już za niespełna 90 dni.




Autor : poradnik _DNIA 20-11-2003 - 05:56 | 12005 raz(y) oglądano.
HACCP : SYSTEM HACCP
HACCP Co to jest system HACCP?
HACCP to metoda zapewnienia bezpieczeństwa żywności, która opiera się
przede wszystkim na zapobieganiu zagrożeniom. Polega ona na zindentyfikowaniu
miejsc, w których mogą pojawić się niebezpieczeństwa i odpowiednim
zareagowaniu, jeśli zagrożenie wystąpi. Warto pamiętać, że HACCP to
system polegający na samokontroli. Firma sama decyduje, które momenty
w produkcji lub sprzedaży wiążą się z zagrożeniem dla żywności i które spośród
nich mogą być skutecznie wyeliminowane, następnie określa jak zamierza
obserwować/nadzorować niebezpieczne miejsca i co zrobić, kiedy zagrożenie
się pojawi.

(Cały artykuł: 'SYSTEM HACCP' |1668 więcej słów||Wyślij artykuł do znajomych|Strona gotowa do druku)


Autor : bhpekspert _DNIA 26-10-2003 - 06:13 | 9515 raz(y) oglądano.
HACCP : Co to jest system HACCP? Czy wszystkie firmy spożywcze muszą wprowadzać ten syst
HACCP Tematem dyżuru eksperta, który odbył się w dniu 14.10.2003 r. w godzinach 12.30-14.00 na stronie internetowej portalu "Rzeczpospolita Online" , były europejskie regulacje prawne w zakresie systemu analizy ryzyka i krytycznych punktów kontroli. Na nadsyłane przez przedsiębiorców pytania odpowiadała pani Anna Hutyra z Euro Info w Gdańsku.



Autor : prawo _DNIA 24-09-2003 - 22:44 | 7092 raz(y) oglądano.
HACCP : HACCP - Klienci to też zagrożenie
HACCP HACCP - Klienci to też zagrożenie

Przedstawiamy drugą część relacji z dyżuru na temat HACCP. Na pytania czytelników odpowiadała Halina Turlejska z Instytutu Żywności i Żywienia.




Autor : swiadczenia1 _DNIA 02-09-2003 - 06:09 | 14877 raz(y) oglądano.
HACCP : HACCP obowiązkowy w dużych, średnich i małych firmach
HACCP System HACCP będą musiały wdrożyć nie tylko duże i średnie, ale i małe przedsiębiorstwa: sklepy, stołówki i wytwórnie, bo nad projektem zmiany ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia, aby objęła również i je, pracuje właśnie Sejm. Małe firmy nie tylko nie wiedzą, jak się zabrać za wdrażanie systemu, ale często nie mają w ogóle pojęcia o obowiązkach, które zamierza na nie nałożyć ustawodawca.




Autor : zawodowe _DNIA 30-07-2003 - 11:21 | 20606 raz(y) oglądano.
HACCP : PIS Państwowa Inspekcja Sanitarna
HACCP Państwowa Inspekcja Sanitarna (PIS) sprawuje nadzór nad warunkami zdrowotnymi żywności i żywienia, a także higieny: środowiska, pracy w firmach, higieny radiacyjnej, procesów nauczania i wychowania, wypoczynku i rekreacji. Jak współpracować z inspekcją sanitarną? Czym jest kontrola sanitarna, jakie są uprawnienia inspektora? Jakie są możliwości i terminy wniesienia odwołania od decyzji inspektora, a także w jakich warunkach sanitarnych można produkować żywność i handlować nią?





Autor : inspekcjapracy _DNIA 08-04-2003 - 15:04 | 6975 raz(y) oglądano.
HACCP : Od maja 2004 Firmy zajmujące się żywnością obowiązuje HACCP
NOWE PRZEPISY Żywność. Wyższe standardy dla małych i średnich firm.



INDIE 2015


Nasza nowa strona


Kodeks pracy


OKRESOWY Dla SŁUŻBY BHP, SZKOLENIE SIP


Kategorie


POZWOLENIA ZINTEGROWANE-HANDEL CO2


Głosowanie

Czy Państwowa Inspekcja Pracy spełnia swoją rolę

[ Wyniki | Ankiety ]

Głosów: 330
Komentarzy: 1


Polecamy ebooki



BHP EKSPERT Sp.z o.o.

NIP 678-315-47-15 KRS 0000558141 bhpekspert@gmail.com
tel.kom.(0)501-700-846
Tworzenie strony: 0,139888048172 sekund.