|
|
|
Robert Łabuzek
+48501700846
Masz problem z BHP
szukasz odpowiedzi ?
Szybko i gratisowo otrzymasz poradę
zadzwoń lub napisz na maila. |
|
Na stronie przebywa obecnie....
|
|
|
| |
|
HACCP |
archiwum
|
Wysłany: 04.02.2004, 09:14
|
Młodszy użytkownik
Zarejestrowany: 14-10-2002 - 00:00
Postów: 4
Status: offline ostatnia wizyta: 30.11.99
|
Prowadzę działalność gospodarczą i mam sklep oraz stragan z żywnością. Zatrudniam dwie osoby. Czy mam obowiązek wprowadzenia HACCP — Karol M.
|
|
|
|
|
wypadki
|
Wysłany: 05.02.2004, 05:36
|
Młodszy użytkownik
Zarejestrowany: 17-11-2002 - 00:00
Postów: 2
Status: offline ostatnia wizyta: 30.11.99
|
Zgodnie z ustawą o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia, obowiązek wdrożenia systemu HACCP od 1 maja 2004 r. będą mieli wszyscy przedsiębiorcy z branży żywieniowej, zajmujący się dystrybucją (transportem), handlem, cateringiem, prowadzeniem stołówek i restauracji — bez względu na wielkość ich firmy. Jednak w przypadku małych firm, straganów itd. wdrożenie systemu nie powinno być ani kosztowne, ani kłopotliwe. Przykładowo, w niewielkim sklepie właściciel będzie mógł wdrożyć system samodzielnie, posiłkując się m.in. poradnikami wdrożenia HACCP, które powinny być dostępne we wszystkich lokalnych stacjach sanepidu. Jednym z wymogów HACCP jest zakup sprzętu i urządzeń do monitorowania krytycznych punktów kontroli w zakładzie. W przypadku małego sklepiku może to być np. termometr, zainstalowany w miejscu przechowywania towaru.
|
|
|
|
|
mutant
|
Wysłany: 05.03.2004, 19:45
|
Młodszy użytkownik
Zarejestrowany: 08-11-2003 - 00:00
Postów: 6
Status: offline ostatnia wizyta: 06.06.13
|
Może było by szybciej podejść do kolegi i porozmawaiać na ten temat.Przecież z Basztowej na Mogliską to chyba niedaleko
|
|
|
|
|
Obecnie na forum znajduje się::
i 0 gość
Ta lista bazuje na wykazie użytkowników aktywnych w ostatnich 10 minutach
| |
OKRESOWY Dla SŁUŻBY BHP, SZKOLENIE SIP
|
|
|
|
POZWOLENIA ZINTEGROWANE-HANDEL CO2
|
|
|
|
| |